Ziarul electronic al arădenilor

Modalități prin care poți combina cărămida și șemineul într-o casă

Știm despre zidurile de piatră și de cărămidă că își au originile în epoca medieval. Este uimitor cum pot complementa atâtea stiluri de design interior. De la clasic, la modern minimalist, de la industrial, la rustic, un perete din piatră adaugă farmec și personalitate oricărei încăperi și îi oferă fiecărei camere un aspect unic.

Mai mult, un zid de cărămidă sau cu o textură care imită piatra, se potrivește în orice tip de cameră, fie că este vorba de living, dormitor, hol, bucătărie sau baie. Și cu ce se potrivește cel mai bine un perete de piatră, dacă nu cu un șemineu pe lemne.

Șemineele au început să fie din ce în ce mai căutate și dorite pe piața din România. Tot mai multe persoane optează pentru a avea un șemineu în living, fie el un șemineu modern, pe gaz sau electric, ori un semineu clasic, pe lemne. Dar cum cerințele și dorințele clienților sunt tot mai mari și mai diversificate și gamele de produse trebuie mereu să evolueze.

Cum să combini peretele din piatră cu șemineul?

Aspectul de cărămidă, piatră se potrivește perfect cu un șemineul modern și nu doar pentru un living cu design rustic, ci și pentru o încăpere care se vrea amenajată într-un stil modern. Vă puteți juca, decorând fie un zid întreg, fie parte a acestuia, puteți îmbrăca stâlpi sau piloni sau, pentru o amprentă de clasă și lux, vă recomandăm să încadrați șemineul în piatră.

Pereții îmbrăcați în piatră sau un înlocuitor al acesteia (tapet/ fototapet imitație de piatră), arată natural, interesant și au o eleganță anume. Puteți decora un singur perete cu piatră și va deveni, cu siguranță, punctul focal al întregii încăperi.

Dacă vă este teamă că piatra va împrumuta spațiului un aer rece, nu aveți de ce să vă faceți griji. Trebuie doar să adăugați materiale și elemente de decor calde, care vor echilibra atmosfera: lemn, blană, cașmir, covoare lânoase, nuanțe calde pentru restul pereților, podea sau mobilă, perne sau covoare pufoase.

Așa că dacă visezi să-ți înnobilezi livingul cu piatră naturală și eziti cu gândul că poate nu este cea mai bună alegere pentru stilul în care a fost amenajat acesta, este momentul să-ți faci curaj și să-ți implinești visul. Mai ales că peretele decorat cu piatră merge mână în mână cu un șemineu. Așa cum spuneam, piatra nu doar că se potrivește oricărui decor, ci poate fi folosită în orice spațiu din casă. La fel ca și șemineul, de altfel.

Însă pentru a te asigura că rezultatul va fi unul plăcut, folosește acest finisaj cu măsură, iar pentru seminee apelează la o firmă specializată. Recomandarea este www.pefoc.ro

Construcția șemineelor se face doar cu materiale profesionale, iar echipa de specialiști în domeniu garantează o bună funcționalitate, un plus de siguranță și o durată mare de viata! Alege PEFOC și ai o gamă diversificată de seminee care pot fi montate în aproape orice locație inclusiv la blocuri, orice model de soba, coșuri de fum, semineu electric, materiale necesare pentru întreținere sau uși de șemineu cu diverse tipuri de sticlă.

Reamintim că materialele furnizate de către compania Pefoc pot fi achiziționate online sau prin intermediul distribuitorilor prezenți în 40 de locații din țară.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.