Ziarul electronic al arădenilor

Migranţi găsiți ascunşi în două camioane, la PTF Nădlac II

Şase migranţi din Afganistan şi Sri Lanka au fost prinşi în timp ce încercau să iasă ilegal din România ascunşi în două camioane, care s-au prezentat la control în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II.

Primul camion în care au fost găsiţi migranţi era condus de un român în vârstă de 48 ani. El transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, carcase pentru pompe în Germania.

„În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, în interiorul acestuia au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul marfă, doi cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul Sectorului P.F. Nădlac pentru cercetări, unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt doi bărbaţi din Sri Lanka, în vârstă de 32 şi 42 de ani“, se arată într-un comunicat de presă transmis, joi, de Poliţia de Frontieră Arad.

Câteva ore mai târziu, la acelaşi punct de frontieră, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară un alt român, în vârstă de 54 ani, care conducea un camion înmatriculat în Olanda. El transporta, conform documentelor, clăpari pentru schi, pe ruta România – Italia.

În acest caz, în remorcă au fost găsiţi patru bărbaţi din Afganistan, cu vârste cuprinse între 18 şi 54 de ani.

În ambele cazuri, migranţii au declarat că intenţionau să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge în ţări din vestul Europei. Ei sunt cercetaţi pentru încălcarea regimului frontierei de stat, iar cei doi şoferi români, pentru trafic de migranţi.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.