Ziarul electronic al arădenilor

Migranți din Siria, Arabia Saudită şi Afganistan, depistaţi la Nădlac și Curtici

Cinci cetăţeni din Siria şi Arabia Saudită, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, au fost depistați de polițiștii de frontieră de la PTF Nădlac, iar alți doi tineri afgani au fost reținuți la Curtici.

Poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac, în cooperare cu lucrători de poliţie din cadrul Poliţiei Nădlac, au desfăşurat o misiune pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.

„În timpul acţiunii, la aproximativ 800 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, au fost depistate cinci persoane într-un autoturism, condus de un cetăţean român, în vârstă de 19 ani. Întrucât persoanele în cauză nu aveau documente de identitate asupra lor şi nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, au fost transportate la sediul sectorului.

În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că cei cinci bărbaţi sunt cetăţeni din Siria şi Arabia Saudită, cu vârste cuprinse între de 19 şi 25  de ani. Aceştia au declarat că intenţionau să treacă ilegal frontieră în Ungaria, pe jos, cu intenţia de a ajunge în Vestul Europei“, a informat Poliția de Frontieră.

În acest caz, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru şoferul autoturismului şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii străini.

Şi poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Curtici au depistat şi reţinut, în zona de responsabilitate, doi tineri din Afganistan, unul în vârstă de 17 ani, respectiv 18 ani, care intenţionau să treacă ilegal frontieră în Ungaria, pe jos, pentru a ajunge în Vestul Europei.

„Şi în acest caz, poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun“, au precizat reprezentanții Poliției de Frontieră.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.