Ziarul electronic al arădenilor

Migranți din Irak și Tunisia și o călăuză sârbă, opriți la frontiera cu Ungaria

Poliţiştii de frontieră de la Vărşand au depistat cincisprezece cetăţeni din Irak, care intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, iar alţi şase din Tunisia au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră de la Curtici, în apropierea graniţei.

În cursul nopții de duminică spre luni, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vărşand au desfăşurat o acțiune pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale și a infracționalității transfrontaliere în zona de competenţă.

Astfel, în jurul orei 00.10, la marginea localităţii Vărşand, a fost observat cu ajutorul aparaturii cu vedere pe timp de noapte, un grup de persoane, care a coborât dintr-un microbuz şi care se îndrepta spre graniţa cu Ungaria.

„Echipajul poliţiei de frontieră, aflat în misiune pe comunicaţia DN 79A, a oprit microbuzul marca Renault, înmatriculat în Serbia, între localităţile Vărşand –Pilu, la volanul căruia se afla un cetăţean sârb, R.D., în vârstă de 29 de ani.

În acelaşi timp, polițiștii de frontieră au intervenit şi au reținut, la aproximativ 500 de metri faţă de linia de frontieră, grupul format din 15 persoane. Imediat, persoanele în cauză au fost preluate şi conduse la sediul sectorului, pentru cercetări“, a anunțat Poliția de Frontieră.

În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Irak, treisprezece adulţi cu vârste cuprinse  între 20 şi 48 de ani şi doi minori în vârstă de 3, respectiv 15 ani, solicitanţi de azil în ţara noastră.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii irakieni, respectiv trafic de migranţi pentru şoferul sârb al microbuzului, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Curtici, aflați în misiune pe comunicaţia Arad – Curtici, au depistat, sâmbătă, în două autoturisme care circulau în regim taxi, şase cetăţeni străini.

„Întrucât grupul format din cinci bărbaţi şi o femeie nu îşi justifica prezenţa în zona de frontieră, cei în cauză au fost transportaţi la sediul sectorului pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că persoanele respective sunt cetăţeni din Tunisia, cu vârste cuprinse între 19 şi 30 de ani, care intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei“, au precizat autoritățile de frontieră.

Şi în acest caz, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.