Ziarul electronic al arădenilor

Cum porți corect un rucsac? Uită de problemele de spate

Cel mai important lucru de care trebuie să-ți dai seama când ai în vedere modul de a purta un rucsac este că greutatea acestuia nu trebuie să fie pusă pe spate. Șoldurile și umerii ar trebui să facă treaba.

Cu acest ghid, nu va fi nevoie niciodată să-l ridici cu spatele îndoit.

Iată cum ar trei, de fapt, să porți un rucsac:

Cu spatele drept, pune rucsacul în spate și așează-l pe o suprafață înaltă, cum ar fi o masă, un scaun sau orice este convenabil. Cea mai bună opțiune este un pat sau o masă. Cu ajutorul curelelor, aranjează dimensiunea încât acesta să nu fie larg și să atârne, ci mai degrabă să fie așezat pe umeri strâns.

Stai în poziție verticală, transferând un pic din greutate pe umeri. În cazul în care ai o curea la brâu, strânge-o și pe aceasta încât să se lipească de corp, iar atunci când te ridici toată greutatea să o simți în picioare.

Dacă te întrebi ce model ai putea să iei pentru tine sau copilul tău, vezi aici câteva modele pentru inspirație și învață-l și pe el cum să îl poarte, astfel încât să nu aibă probleme cu coloana.

Metoda finală, pe care mulți nu o folosesc niciodată, este să prinzi curelele care pot fi situate în spatele vârfului umerilor și să le tragi, pentru a aduce partea superioară mai aproape de capul tău.

O mulțime de rucsacuri au roți incorporate în sistemul lor, așa că nici nu trebuie să îl cari! Din nou, depinde de ce este confortabil pentru tine – atunci când călătorești pe munte, ar fi de recomandat să îl porți, dar atunci când ești într-un aeroport, de exemplu, roțile pot fi un avantaj. Purtarea corectă a unui rucsac aduce și un aport de confort.

Înainte de a pleca la drum cu noul tău rucsac, este bine să faci câteva teste – plimbă-te cu el prin casă sau dă câteva ture de cartier și vezi cât de confortabilă este dimensiunea. Încearcă să pui și greutate în el și vezi cum se distribuie. Poți, probabil, să returnezi produsul și să optezi pentru ceva mai bun pentru tine.

Îți vei da seama în curând de ce este necesar să împachetezi lucruri moi în spatele ghiozdanului tău, deoarece un pantof sau un colț ascuțit în spate poate fi foarte jenant și asemănător cu prinsul degetelor într-o ușă, iar asta se adaugă efortului pe care îl faci atunci când îl cari.

Verifică materialul din care este confecționat și supune-l la câteva teste de uzură înainte de a te decide că este ghiozdanul potrivit pentru tine. Dacă nu, du-te și schimbă-l pentru unul cu care ești mulțumit. Asigură-te că nu îl deteriorezi, păstrează ambalajul, du-l înapoi la magazin și ia unul care îți place. Acesta este cel mai important element pe care îl vei lua cu tine în excursii, de exemplu, în afară de pantaloni sau ghete, așa că asigură-te că ai unul bun.

Indiferent de utilitatea sa, îl vei folosi mult timp, așa că este bine să investești corect într-un rucsac și, mai ales, să știi să-i folosești toate utilitățile. Caută buzunare ascunse sau spații de depozitare pe care le poți utiliza la maximum și împachetează cât mai ergonomic.

Acestea fiind spuse, iată un ghid pentru purtarea unui rucsac în mod corect. Cere sfatul asistenților din magazin pentru mai multe informații și explorează toate opțiunile înainte de a lua o decizie, astfel nu vei regreta alegerea făcută.

sursa foto: pinterest.com

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.