Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 16 – 29 decembrie 2019.

În Banat, în prima săptămână de prognoză, vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată. Media temperaturilor maxime se va situa între 13 şi 16 grade, iar a minimelor între 3 şi 6 grade.

În cea de-a doua săptămână se va răci treptat, astfel încât la finalul acesteia media temperaturilor maxime va fi de 4 grade şi a minimelor de -1 grad, valori apropiate de cele specifice perioadei.

Probabilitatea de ploaie va fi în creştere din data de 20 decembrie.

În Crişana, până în data de 22 decembrie, regimul termic va fi caracterizat de valori mult mai ridicate decât cele specifice lunii decembrie. Astfel, vor fi temperaturi maxime a căror medie se va situa, în general, între 13 şi 15 grade şi minime, în medie, între 3 şi 6 grade.

Din data de 23 decembrie se va intra într-un proces de răcire treptată, care va face ca în ultimele zile de prognoză să se înregistreze temperaturi în jurul celor caracteristice perioadei. Media temperaturilor maxime va fi de 4 – 5 grade, iar a minimelor se va situa în jurul valorii de -1 grad.

Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în intervalul 21 – 29 decembrie.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.