Ziarul electronic al arădenilor

Migranți din Eritreea și Sudan, depistați de polițiștii de frontieră arădeni

Poliţiştii de frontieră au depistat cinci cetăţeni din Eritreea și Sudan, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi într-un automarfar încărcat cu sticlă, respectiv pe jos.

Doi dintre migranți au fost depistați când la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar, aflat la volanul unui automarfar înmatriculat în Bulgaria. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, sticlă pentru o societate comercială din Ungaria.

„Șoferul a adus în atenția colegilor noștri faptul că în timp ce aștepta în rând pentru efectuarea formalităților de frontieră, a observat în partea din mijloc, sub semiremorcă, pe lada de depozitare a ustensilelor, persoane necunoscute. În urma efectuării controlului mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit doi cetățeni străini. Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, s-a stabilit că sunt cetăţeni din Eritreea, în vârstă de 28, respectiv 35 de ani, ambii solicitanți de azil în România“, a informat Poliția de Frontieră.

De asemenea, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au depistat, în apropierea liniei de frontieră, trei persoane care se deplasau pe jos.

Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt cetățeni din Eritreea și Sudan, cu vârste cuprinse între 24 și 38 de ani, solicitanți de azil în România.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.