Ziarul electronic al arădenilor

Migranți din Afganistan și Turcia, depistați de poliţiştii de frontieră arădeni

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat treisprezece cetăţeni străini, care intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în trei mijloace de transport conduse de un cetățean român, un bulgar şi un ceh.

Astfel, vineri, în jurul orei 12.10, poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II – Csanadpalota au efectuat un control amănunţit asupra unui ansamblu rutier, înmatriculat în România, la volanul căruia se afla un cetățean român. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, silicon pe ruta România – Franţa.

„În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse în partea din față a compartimentului marfă, cinci persoane, patru fiind cetățeni afgani, iar celălalt fiind cetățean turc, având vârste cuprinse între 15 şi 21 de ani, solicitanți de azil în România“, a informat Poliția de Frontieră.

Cu o zi înainte, și polițiștii de frontieră de la PTF Vărşand au efectuat acțiuni similare, efectuând controale amănunțite asupra a două automarfare conduse de un cetăţean bulgar, respectiv un cetățean ceh. Cei doi şoferi transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii,  role de material izolant pe ruta Grecia – Germania, precum și piese auto pe ruta România – Cehia.

În urma verificărilor, în interiorul compartimentelor  de marfă au fost descoperiţi ascunşi opt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani, toți fiind solicitanţi de azil în România.

„În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun“, au precizat reprezentanții Poliției de Frontieră.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.