Ziarul electronic al arădenilor

Spitalul de campanie de la Expo Arad și-a suspendat temporar activitatea

Spitalul de campanie de la Expo Arad Internațional, unde se efectuează investigațiile medicale în regim de spitalizare de zi, pentru persoanele diagnosticate cu virusul SARS CoV-2, și-a suspendat temporar activitatea.

Conform autorităților, decizia a fost luată deoarece, în ultimele zile, s-a înregistrat o scădere a numărului de persoane programate pentru aceste investigații (mai putin de 10 pacienți pe zi).

„Până la această dată, la Spitalul de Campanie de la Expo Arad Internațional au fost evaluați medical, în regim de spitalizare de zi, 2.144 de pacienți“, se arată într-o informare a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

Spitalul de campanie amenajat, anul trecut, la începutul lunii aprilie, în cadrul Expo Arad Internaţional, a fost operaţionalizat, în luna octombrie.

Anul trecut, la începutul lunii aprilie, Consiliul Judeţean, cu sprijinul unor oameni de afaceri, a amenajat un spital de campanie cu 240 de paturi în centrul expoziţional Expo Internaţional Arad, al Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură. Unitatea, dotată şi cu echipamente medicale şi având personal specializat alocat din cadrul SCJU, ar fi urmat să trateze pacienţi cu forme uşoare şi medii de COVID-19, în cazul în care toate locurile din spitalele de suport ar fi fost ocupate.

În exteriorul complexului expoziţional de 4.500 de metri pătraţi, ocupat cu paturi de spital, au fost instalate şi 22 de containere, pentru a servi drept vestiare, grupuri sanitare şi zonă de decontaminare.

Spitalul de campanie pentru COVID-19 de la Expo Arad a fost operaţionalizat

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.