Ziarul electronic al arădenilor

Migranţi din Afganistan şi Pakistan, ascunşi în camioane la frontiera cu Ungaria

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat 27 de migranţi din Afganistan şi Pakistan care au încercat, în ultimele 24 de ore, să iasă ilegal din ţară ascunşi în cinci camioane conduse de şoferi români, bulgari şi turci.

În două camioane verificate în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Vărşand, conduse de un român şi un bulgar care transportau produse din metal în Danemarca şi Olanda, au fost găsiţi 15 migranţi.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Poliţia de Frontieră Arad, migranţii sunt din Afganistan şi Pakistan, solicitanţi de azil în ţara noastră.

Şi poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac I au descoperit, în două camioane conduse de un român şi un turc, nouă afgani cu vârste cuprinse între 16 şi 26 de ani, solicitanţi de azil în România.

În PTF Nădlac II, poliţiştii de frontieră au fost sesizaţi de către şoferul unui camion, care transporta coli de metal în Franţa, cu privire la sunete ce se auzeau din semiremorcă. În urma controlului, au fost descoperiţi trei afgani, solicitanţi de azil în ţara noastră.

În toate cazurile, autorităţile efectuează cercetări.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.