Ziarul electronic al arădenilor

Migranți din Afganistan și Maroc, depistați de polițiștii de frontieră

Poliţiştii de frontieră de la Nădlac au depistat nouă migranți, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria pe jos, respectiv ascunşi într-un automarfar.

În cursul zilei de marți, poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II au efectuat controlul amănunţit asupra unui ansamblu rutier, condus de un cetăţean român. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, frigidere pentru o societate din Marea Britanie.

„Cu ocazia efectuării controlului specific, în interiorul compartimentului pentru marfă, au fost descoperiţi ascunși șase cetăţeni străini. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 14 şi 31 de ani, solicitanți de azil în România“, a informat Poliția de Frontieră.

De asemenea, miercuri, în jurul orei 6.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au observat, la aproximativ 100 de metri de linia de frontieră, trei persoane care se deplasau pe jos. Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul punctului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt cetăţeni din Maroc cu vârste cuprinse între 25 şi 36 de ani.

„În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun“, au precizat reprezentanții Poliției de Frontieră.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.