Ziarul electronic al arădenilor

Peste 45.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 au fost administrate în județul Arad

45.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 au fost administrate în judeţul Arad, de la începutul campaniei de imunizare, în 4 ianuarie, iar în această perioadă nu a fost înregistrată nicio reacţie adversă severă, ci doar 17 reacţii uşoare în primele 15 minute.

Potrivit Nucleul Judeţean de Coordonare a Activităţilor de Vaccinare Arad, până la încheierea zilei de miercuri au fost administrare 45.812 doze de vaccin din serurile Pfizer, AstraZeneca şi Moderna. Un număr de 33.394 persoane au doar prima doză administrată, iar 12.418 persoane au făcut şi rapelul.

În ultima perioadă, capacitatea de vaccinare a crescut, fiind deschise tot mai multe centre în judeţ, astfel că sunt administrate zilnic peste o mie de doze. În total, în judeţ sunt operaţionale 25 de centre de vaccinare, la care se adaugă şi o echipă mobilă.

De la începutul pandemiei, în judeţul Arad au fost confirmate 19.791 cazuri de SARS-CoV-2, din care 145 în ultimele 24 de ore. Dintre persoanele care au dezvoltat simptomele bolii COVID-19, 750 au decedat.

Joi, incidenţa cazurilor la 14 zile era de 3,13 la mia de locuitori la nivelul judeţului şi de 4,75 la nivelul municipiului Arad. Un număr de 19 localităţi din judeţ se află în scenariul roşu, cu o incidenţă mai mare de trei cazuri la mia de locuitori.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.