Ziarul electronic al arădenilor

Bugetul judeţului Arad pentru anul 2021, estimat la 404 milioane lei

Bugetul Consiliului Judeţean Arad pentru anul în curs este estimat la 404 milioane de lei, incluzând fondurile europene câştigate deja, şi este similar cu cel aprobat la începutul anului 2020, însă administraţia judeţeană asigură că veniturile vor creşte pentru că există proiecte care ar urma să obţină finanţare europeană şi guvernamentală.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Arad, Iustin Cionca, a declarat, miercuri, că bugetul publicat la transparenţă are venituri totale de 404.662.000 de lei, iar mai mult de jumătate din sumă este destinată investiţiilor.

„Cel mai important aspect este că 55% din buget va merge spre investiţii, adică vom continua să generăm creştere economică în buget, prin finanţarea lucrărilor publice. Ne bazăm dezvoltarea în primul rând pe atragerea fondurilor europene. Veniturile bugetare sunt de 404 milioane de lei, adică aproximativ 80 milioane de euro, incluzând aici şi fondurile europene pe care noi le-am câştigat deja. Strict din venituri proprii, estimăm că vom încasa aproximativ 100 de milioane de lei“, a precizat Cionca.

El a afirmat că sunt planificate cheltuieli mai mari cu 10 milioane de euro decât bugetul estimat, respectiv de 458 milioane de lei, însă diferenţa va fi acoperită din excedentul bugetar din 2020, rezultat, între altele, din economiile făcute la diverse proiecte aflate în derulare, care au avut alocate sume mai mari înainte de încheierea licitaţiilor de atribuire a lucrărilor.

De asemenea, CJ Arad se bazează pe faptul că mai multe proiecte depuse pentru finanţare guvernamentală şi europeană ar urma să primească sumele solicitate în acest an.

Veniturile proprii ale CJ Arad sunt estimate, pentru 2021, la 100 de milioane de lei, iar fondurile europene deja aprobate şi incluse în buget sunt în sumă de 127 milioane lei. Totodată, sumele defalcate din TVA incluse în buget sunt de aproximativ 102 milioane de lei.

sursa: Agerpres

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.