Ziarul electronic al arădenilor

Migranţi din Afganistan, prinşi la PTF Vărșand ascunşi într-un autocamion

Patru migranţi din Afganistan au fost prinşi când încercau să iasă din România, prin Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand, ascunşi într-un autocamion care mergea în Germania.

Autocamionul era condus de un român, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, bobine pentru cabluri electrice, pentru o societate comercială din Germania.

„În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, în interiorul acestuia au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul marfă, patru cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 14 şi 19 de ani, solicitanţi de azil în România“, a anunțat Poliția de Frontieră.

În continuare, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări.

Totodată, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, autorităţile au prins un cetăţean libian care a prezentat la controlul de frontieră o carte de identitate având însemnele autorităţilor din Belgia, care s-a dovedit a fi falsă. Bărbatul, în vârstă de 30 de ani, călătorea în trenul care circulă pe relaţia Braşov – Budapesta, iar poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat „nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals total“.

În acest caz, poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru fals privind identitatea şi trecere frauduloasă a frontierei de stat în formă continuată.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.