Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Autorităţile din Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I au prins 12 migranţi din Afganistan şi Bangladesh, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două TIR-uri.

Ambele autocamioane erau conduse de cetăţeni bulgari, care transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, amidon şi hrană pentru păsări pentru societăţi din Slovacia şi Suedia. „În timpul efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentele pentru marfă, doisprezece cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan şi Bangladesh, cu vârste cuprinse între 14 şi 25 ani“, a anunțat Poliţia de Frontieră Arad. În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări.

Controale în trafic

În ziua de 17 august, în intervalul orar 8.00 – 22.00, poliţiştii, împreună cu reprezentanți ai Consiliului Județean Arad, au desfăşurat acţiuni de verificare a legalității transportului public de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, atât în mediul urban, cât și în mediul rural.  În timpul activităţilor au fost verificate 311 autovehicule și au fost aplicate 123 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de de 84.690 de lei, dintre care 110 sancțiuni în baza O.U.G 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 5 în baza O.G. 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto, 2 în baza O.G. 43/1997 privind regimul drumurilor, 4 în baza H.G. 69/2012 privind nerespectarea legislației operatorilor de transport, 2 contravenționale pentru alte nereguli constatate. De asemenea, au fost reținute 2 permise de conducere și 10 certificate de înmatriculare, 6 autovehicule fiind imobilizate, 2 pentru depășirea masei maxime autorizate iar 4 pentru nerespectarea timpilor de odihnă.

Infracțiune rutieră

Un tânăr din municipiul Arad a fost depistat de polițiști în trafic în timp ce conducea un autoturism radiat din circulație. IPJ Arad a informat, miercuri, că polițiștii din cadrul Biroului Rutier au depistat în trafic, în dimineața zilei de 17 august, un arădean de 26 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Condurașilor. „În urma verificărilor s-a constatat că autoturismul figurează radiat din circulație de autoritățile germane din anul 2020, iar numerele de înmatriculare sunt atribuite unui alt autoturism“, se arată într-o informare remisă de IPJ Arad. Conform sursei citate, tânărul este cercetat penal.

Acțiuni de verificare

În ziua de 16 august, poliţiştii și jandarmii arădeni au desfăşurat acţiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. Astfel, în timpul activităţilor desfăşurate au fost legitimate 418 persoane, au fost verificate 138 de societăți comerciale și obiective de interes (parcuri, zone de agrement, gări, autogări, spații de cazare ș.a.) și 24 de mijloace de transport în comun/persoane. „Recomandăm tuturor cetăţenilor  să păstreze distanțarea fizică și să poarte masca de protecție în spațiile publice închise, mijloacele de transport în comun și în zonele aglomerate“, este mesajul transmis de reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.