Ziarul electronic al arădenilor

Trafic restricţionat temporar pe teritoriul Ungariei pentru automarfare

Autocamioanele cu o capacitate mai mare de 7,5 tone nu vor putea intra pe teritoriul Ungariei începând de joi, ora 23.00, până vineri, ora 23.00 (ora României), restricţia fiind anunţată de statul vecin.

Autorităţile de frontieră ungare au transmis informaţia poliţiştilor de frontieră români joi, arătând că data de 20 august este declarată zi de sărbătoare naţională, nelucrătoare.

Poliţia de Frontieră Arad informează că restricţiile nu se referă la mijloace de transport care efectuează transporturi de mărfuri periculoase, de animale vii, de produse alimentare perisabile sau supuse unui anumit regim de temperatură.

Pe perioada restricţiei de 24 de ore, şoferii automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, până la reluarea traficului pe drumurile publice din Ungaria.

„Autorităţile de frontieră din cele două state vor ţine permanent legătura, în vederea stabilirii unor măsuri comune, astfel încât, la ridicarea restricţiilor de circulaţie pentru automarfare pe teritoriul Ungariei, controlul de frontieră să se desfăşoare operativ“, a mai transmis Poliţia de Frontieră Arad.

Autorităţile amintesc că restricţiile obişnuite de weekend pentru autocamioane rămân în vigoare, astfel că şi de sâmbătă, ora 2.,00, până duminică, ora 23.00, autovehiculele de mare tonaj nu pot circula în ţara vecină.

În aceste intervale de timp, traficul de călători şi autoturisme se va desfăşura în condiţii normale.

Recomandări:

La ridicarea restricţiilor, Poliţia de Frontieră recomandă şoferilor de automarfare tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă deschise tranzitului de marfuri, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, într-un timp foarte scurt.

De asemenea, se recomandă consultarea aplicaţiei Trafic on-line dezvoltată și pentru autovehiculele de mare tonaj care este disponibilă pe pagina de internet  www.politiadefrontiera.ro.

Această aplicaţie prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.