Ziarul electronic al arădenilor

Migranţi din Afganistan, descoperiţi ascunşi în camioane la frontiera cu Ungaria

Poliţiştii de frontieră arădeni au descoperit, în ultimele 24 de ore, 13 migranţi din Afganistan care au încercat să iasă din ţară ascunşi în camioane cu mărfuri verificate în vămile Nădlac I şi II.

În timpul unui control amănunţit făcut asupra unui camion condus de un român, care transporta role de sârmă de aluminiu pentru o societate din Polonia, poliţiştii de la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II au descoperit şapte afgani. Aceştia au vârste cuprinse între 16 şi 33 de ani şi sunt solicitanţi de azil în România, informează, vineri, Poliţia de Frontieră Arad.

În PTF Nădlac I, într-un automarfar condus de un cetăţean turc, ce transporta ţevi metalice în Germania, au fost găsiţi şase cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 şi 23 de ani, solicitanţi de azil în ţara noastră.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări.

Tot în ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră arădeni au desfăşurat acţiuni preventive pe linia migraţiei ilegale şi au identificat mai multe grupuri care nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră. Este vorba de 37 de persoane solicitante de azil în ţara noastră, care sunt în evidenţa centrelor regionale de cazare şi în proceduri pentru solicitanţii de azil, sens în care au fost îndrumate către centrele zonale din care provin şi locuiesc.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.