Ziarul electronic al arădenilor

Migranți depistați ascunși în două camioane la PTF Vărșand și PTF Nădlac

Poliţiştii de frontieră de la PTF Vărșand și PTF Nădlac au descoperit cinci cetăţeni din Afganistan și Bangladesh, respectiv patru sirieni, care încercau să iasă ilegal din țară ascunși în interiorul două automarfare.

Conform autorităților de frontieră, la PTF Nădlac s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, care conducea un ansamblu rutier format din cap tractor și semiremorcă, ambele înmatriculate în Turcia. Potrivit documentelor de însoţire a mărfii, şoferul transporta legume din Turcia în Germania.

„În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră  au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul  semiremorcii, pe axele din spate ale acesteia au fost descoperiţi ascunși, patru cetăţeni străini. În cadrul primelor verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele sunt patru cetățeni sirieni, cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani, care  intenţionau să ajungă în state din vestul Europei“, a informat Poliția de Frontieră.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru şoferul autoutilitarei şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii străini, la finalizare urmând să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Un alt caz a fost înregistrat la Punctul de Trecere a Frontierei Vărșand. Un cetăţean român care conducea un automarfar încărcat cu baloți de cherestea, având ca destinaţie Germania s-a prezentat pe sensul de ieșire din țară.

„În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră  au procedat la efectuarea controlului amănunţit asupra mijlocului de transport, iar în interiorul semiremorcii, au fost descoperiţi ascunși printre bunurile transportate, cinci cetăţeni străini. În cadrul primelor verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele sunt cinci bărbaţi, cetățeni din Afganistan și Bangladesh, cu vârste cuprinse între 19 şi 32 de ani. Aceștia intenţionau să ajungă în state din vestul Europei“, au precizat autoritățile de frontieră.

Şi în acest caz, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, la final urmând să fie dispuse măsurile legale care se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.