Ziarul electronic al arădenilor

Migranți ascunși în două autovehicule, depistați de polițiștii de frontieră

Poliţiştii de frontieră de la punctele de trecere a frontierei Nădlac și Nădlac II au depistat șaptesprezece cetăţeni din Afganistan și Siria, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două mijloace de transport.

Conform Poliției de Frontieră, miercuri, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în România.

Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, paleți cu bere, pe ruta România-Ungaria.

În timpul efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, șase cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani, solicitanți de azil în România.

De asemenea, la PTF Nădlac II poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra unei autoutilitare conduse de un cetăţean bulgar. În timpul controlului efectuat asupra mijlocului de transport au descoperit, într-un locaș special amenajat între plafonul compartimentului pentru marfă și prelată, unsprezece cetăţeni străini.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că sunt cetățeni din Siria, cu vârste cuprinse între 16 şi 39 de ani.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.