Ziarul electronic al arădenilor

25 de persoane au ajuns la UPU cu simptome cauzate de caniculă

Un număr de 25 de persoane din Arad au ajuns la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă cu simptome cauzate de caniculă, în decurs de 48 de ore, au informat, joi, reprezentanţii unităţii sanitare.

Medicii au precizat că în marea majoritate a cazurilor persoanele au mers singure la spital, fără să apeleze la ambulanţe.

„Îi sfătuim pe arădeni să evite expunerea prelungită la soare în intervalul orar 11,00 – 18,00, să consume cât mai multe lichide – necarbogazoase şi non-alcoolice, legume şi fructe proaspete. De asemenea, este indicat ca atunci când ieşim din casă să purtăm haine lejere din bumbac, în culori deschise şi pălării de soare. Cele mai expuse la efectele caniculei sunt persoanele vârstnice sau femeile însărcinate, dar şi cele care suferă de diferite afecţiuni medicale, precum respiratorii sau cardiace“, a declarat dr. Lenuţa Timiş, director medical al SCJU Arad.

Pe de altă parte, directorul Serviciului de Ambulanţă Judeţean, Raveca Nicoară, a declarat, pentru Agerpres, că o singură persoană a fost preluată după ce a leşinat pe stradă. Este vorba de o fată de 14 ani, care a leşinat pe fondul deshidratării, în faţa unei şcoli din municipiul Arad.

Totodată, o femeie însărcinată căreia i s-a făcut rău într-un magazin a apelat la ambulanţă pentru a fi transportată la spital.

Judeţele Caraş-Severin, Timiş, Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj şi Maramureş se află, joi, sub Cod roşu de temperaturi extreme şi disconfort termic deosebit de accentuat, conform unei avertizări emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), care este valabilă şi pentru vineri.

Cod roşu pentru județul Arad. Temperaturi extreme şi disconfort termic deosebit de accentuat

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.