Ziarul electronic al arădenilor

Migranți ascunși în cutii de lemn, depistați la PTF Nădlac II

Un şofer român de 21 de ani este cercetat penal după ce, în noaptea de miercuri spre joi, a fost prins că încerca să scoată din ţară 12 migranţi din Sri Lanka, pe care i-a ascuns în cutii din lemn în care ar fi trebuit să fie piese auto pentru Italia.

Şoferul conducea o autoutilitară care a fost verificată la ieşirea din ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II. Conform documentelor, el transporta piese auto ambalate în cutii pe ruta România – Italia.

„În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit al mijlocului de transport în urma căruia poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentul destinat transportului de marfă, în cutiile transportate, 12 cetăţeni străini. Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări, unde, colegii noştri au stabilit că sunt cetăţeni din Sri Lanka, cu vârste cuprinse între 21 şi 50 de ani, intraţi legal în România”, a informat, joi, Poliţia de Frontieră Arad.

Tânărul este cercetat pentru trafic de migranţi, iar străinii, pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.