Ziarul electronic al arădenilor

Migranți ascunşi în automarfare, depistați la PTF Nădlac II

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II au depistat 16 cetăţeni din Afganistan și Iran care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în cinci automarfare încărcate cu diverse bunuri.

În ultimele 48 ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, trei cetățeni români, respectiv doi cetățeni bulgari, aflați la volanul unor ansambluri rutiere înmatriculate în România și Bulgaria.

Șoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, diverse bunuri (accesorii electronice, confecții metalice, ciment, produse cosmetice, materiale de plastic) pentru diferite societăți din Germania și Franța.

În baza analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra  mijloacelor de transport. Astfel în compartimentul pentru marfă al acestora, au fost descoperiţi ascunşi, în total, șaisprezece cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan și Iran cu vârste cuprinse între 15 și 39 ani, majoritatea solicitanţi de azil în România.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.