Ziarul electronic al arădenilor

Spitalul Judeţean Arad a suplimentat numărul paturilor pentru pacienţii COVID-19

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad a suplimentat din nou numărul de paturi destinate pacienţilor COVID-19, care a ajuns la peste 100, după ce săptămâna trecută dublase numărul locurilor pe fondul înmulţirii cazurilor de îmbolnăvire.

Conducerea SCJU a anunţat, miercuri, că acum sunt disponibile 85 de paturi pentru adulţi, faţă de 62 săptămâna trecută, şi 20 pentru copii, faţă de zece anterior.

Miercuri, 63 de bolnavi de COVID-19 erau deja internaţi, între care nouă copii cu vârste cuprinse între patru luni şi 17 ani.

Dintre cei 54 de adulţi, patru figurează în sistem ca fiind vaccinaţi. Pentru că unul dintre cei vaccinaţi este la ATI, medicii l-au testat pentru a verifica dacă are anticorpi, confirmându-se astfel că a primit serul. Este vorba însă de un bărbat de 80 de ani, care are şi alte afecţiuni, anterioare infectării cu SARS-CoV-2.

Cu privire la starea copiilor internaţi, directorul medical al spitalului, Lenuţa Timiş, a declarat că aceştia au forme uşoare spre medii de boală.

Săptămâna trecută, SCJU Arad a dublat la 62 numărul de paturi destinate adulţilor bolnavi de COVID-19, anunţând că decizia „vine în contextul creşterii numărului de persoane confirmate cu infecţie SARS-CoV-2 şi care necesită internare“. Atunci erau internaţi 36 de pacienţi confirmaţi cu infecţie SARS-CoV-2.

De la începutul pandemiei, în judeţul Arad au fost confirmate 24.053 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, dintre care 13 în ultimele 24 de ore. În total, au fost înregistrate 978 de decese la persoane cu COVID-19.

COVID-19. În județul Arad sunt 168 de cazuri active

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.