Ziarul electronic al arădenilor

Majoritatea arădenilor uită să facă aceste 4 lucrări de mentenanță la casă! Nu face aceeași greșeală!

Arădenii care locuiesc la casă sunt privilegiați cu un spațiu extins, care include o curte și o grădină frumoasă. Totuși, pentru a se putea bucura cu adevărat de locuința lor, este necesar să demareze, anual, unele lucrări de întreținere.

Din nefericire, majoritatea uită de acest lucru, ceea ce duce la cheltuieli mari neprevăzute, care ar fi putut fi evitate cu ușurință. Iată, așadar, ce măsuri de mentenanță trebuie luate de către fiecare arădean.

Top 4 lucrări de întreținere la casă, de care adesea poți să uiți

      1. Nu cureți orificiile de scurgere de la ferestre

Multe ferestre, printre care și cele termopane, sunt prevăzute cu orificii de scurgere, pe rama inferioară, în exterior. Acestea funcționează ca un canal pentru apa care se adună în interior. Totuși, în timp, și el se poate înfunda din cauza insectelor sau a impurităților. Când se întâmplă acest lucru, se umple cu lichid care ajunge să curgă în interiorul casei tale.

Începe prin a verifica sistemul. Folosind un pahar sau un furtun, mimează efectul pe care l-ar avea ploaia asupra ferestrei. Ar trebui să vezi un fir de apă curată, care curge constant prin orificiul de scurgere. Dacă nu vezi asta, înseamnă că trebuie să desfunzi acea gaură.

      2. Scurge apa din boiler

Puțini știu asta, dar oricare modele de boilere electrice sau pe gaz au nevoie de o întreținere specială. Cel puțin o dată pe an, va trebui să golești bazinul de apă. Motivul este acela că, în timp, sedimentele din interior pot duce la formarea depunerilor de nisip, fier, magneziu sau calciu pe fundul încălzitorului, provocând apariția ruginii. Astfel, performanța aparatului va fi afectată, apa încălzindu-se mai greu. În plus, la robinet, poate ajunge să curgă un lichid tulbure și contaminat.

Așadar, este important să golești din când în când boilerul, asigurându-i astfel o funcționare optimă și îndelungată.

      3. Curăță bobinele congelatorului

Bobinele congelatorului sunt localizate în spatele acestuia și sub el. Atunci când sunt pline de praf, păr de animale sau pânze de păianjen, pot genera căldură. Astfel, compresorul va funcționa mai greu și pentru mai mult timp decât este normal. Vei consuma mai multă energie, iar durata de viață a aparatului electrocasnic va fi scurtată semnificativ.

Curăță-le cu o perie de șters praful și cu aspiratorul. În acest mod, vei evita să dai bani pe reparații.

      4. Curăță jgheaburile casei

Jgheaburile sunt adesea uitate, deoarece sunt în exteriorul locuinței și este dificil să vezi dacă s-au format depuneri. Dacă nu le cureți, se pot inunda cu apă ce poate pătrunde apoi în casa ta. Iarna, lichidul poate îngheța în acoperiș sau cauza desprinderea acestora.

Mai mult, se pot umple cu frunze sau alte impurități. Când acestea nu sunt îndepărtate, insectelor și rozătoarelor nedorite le va fi mai ușor să folosească acest canal pentru a pătrunde în locuința ta.

Așadar, fiecare arădean trebuie să se ocupe de aceste lucrări simple de întreținere, în fiecare an. Tu pe care ai omis-o?

sursa foto: shutterstock.com

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.