Ziarul electronic al arădenilor

16 migranți din Siria, reținuți de polițiștii de frontieră de la Turnu

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu au depistat şaisprezece cetăţeni din Siria, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria,  pentru a ajunge în Vestul Europei.

În cursul serii de joi, în jurul orei 23.30, poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu, în timpul desfăşurării unei acţiuni comune cu autorităţile maghiare pe linia combaterii migraţiei ilegale, au depistat, la aproximativ 1.000 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, şaisprezece persoane care se îndreptau pe jos, spre teritoriul Ungariei.

„Cei şaisprezece cetățeni străini au fost preluați și transportați la sediul Sectorului P.F. Turnu, pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că grupul este format din şaisprezece bărbaţi din Siria care au vârste cuprinse între 20 şi 44 de ani. Aceştia au declarat că doreau să ajungă vestul Europei, dar nu deţineau documente de călătorie“, a informat Poliția de Frontieră.

În cauză, poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză şi efectuează cercetări urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.