Ziarul electronic al arădenilor

Cum arată o sufragerie modernă? Află care sunt elementele esențiale pentru camera unde petreci cel mai mult timp

Sufrageria este cea mai spațioasă cameră din casă sau apartament și este locul unde toți membrii din familie se adună să servească masa și să povestească întâmplările de peste zi, iar, ocazional, să-și primească musafirii alături de care să petreacă timp de calitate.

Dacă, în perioada medievală, o astfel de încăpere era foarte colorată și decorată cu tot felul de recuzite, care mai de care mai pompoase și fastuoase, astăzi, una modernă dispune de puține elemente decorative, acordându-se stilul minimalist, care oferă, de asemenea, eleganță și rafinament.

Trebuie să ții cont de câteva sfaturi importante de design interior și chiar feng shui dacă îți dorești să transformi o camera monotonă, fără animație, într-una care să te relaxeze și să te deconecteze de la rutina zilnică.

Iată care sunt cele mai importante aspecte:

        1. Aranjarea pieselor de mobilier este crucială pentru optimizarea spațiului

Când ești singur acasă, probabil că nu ai nevoie de foarte mult loc și te vei mulțumi ca, după o zi la birou, să te cuibărești în pat, sub pătură la televizor, dar ce faci atunci când aștepți musafiri? Ai nevoie de spațiu de desfășurare și de un plus de confort.

În primul rând, alege un colțar pentru livingul tău în loc de o canapea voluminoasă, care nu face decat sa ocupe mult spațiu și să lase colțurile doar pentru amplasarea unor elemente decorative, precum un ghivechi cu flori sau o lampă.

O astfel de piesă se va potrivi perfect într-un colț lângă fereastră, situat de partea opusă a unei comode pentru televizor.

Între coltar și comodă, poți amplasa o măsuță de cafea rotundă din lemn sau din sticlă groasă cu două sau trei nivele, în formă dreptunghiulară, pentru optimizarea spațiului și posibilitatea servirii unor gustări sau a depozitării revistelor și cărților.

        2. Acordă atenția necesară pereților

Pereții sunt extrem de importanți atunci când vrei să creezi atmosfera perfectă pentru tine și familia ta, pentru că reprezintă carcasa în care toate celelalte elemente decorative își găsesc locul potrivit.

Dacă nu-ți place să ai tablouri în sufragerie, atunci poți opta pentru o combinație de două sau trei culori, pentru a crea un contrast care să absoarbă lumina naturală și să ofere o imagine de dinamism.

Însă, dacă vei alege să folosești un var de culoare albă, atunci trebuie neapărat să decorezi pereții cu diverse tablouri, suporturi pentru ghivece de flori sau chiar postere cu forme abstracte, pentru că lipsa acestora, conform specialiștilor, ar produce o senzație de gol și chiar de anxietate.

         3. Folosește mai multe tipuri de sursă de lumină

Atunci când te afli la un muzeu, vei observa că obiectele de artă sunt amplasate sub o serie de lumini care să-i pună în valoare caracteristicile. Acest amănunt poate fi extrapolat și folosit pentru a stiliza camerele din casă. Noile sufragerii sunt dotate cu plafon fals, unde sunt amplasate becuri LED, a căror intensitate poate fi ajustată prin intermediul unei telecomenzi.

Aceste informații te vor ajuta să decorezi sufrageria după bunul plac și vei reuși să creezi o atmosfera primitoare pentru musafirii tăi, care, cu siguranță, vor reveni de fiecare dată cu drag.

sursa foto: unsplash.com

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.