Ziarul electronic al arădenilor

Mai mult de jumătate dintre medicii de familie din Arad au acceptat să testeze populaţia pentru COVID-19

Mai mult de jumătate dintre medicii de familie din judeţul Arad care au contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) au acceptat să facă teste rapide antigen COVID-19 populaţiei, care nu va trebui să plătească pentru acest serviciu.

Directorul CJAS Arad, Angela Cosma, a declarat, joi, că din cele 245 de cabinete de medici de familie din judeţ, 128 au încheiat, până acum, contracte pentru testarea populaţiei, iar în fiecare zi se fac contracte noi.

În municipiu, persoanele care au simptome de COVID-19 pot merge la oricare dintre cele 45 de cabinete care oferă serviciul de testare, nu neapărat la propriul medic de familie, iar în celelalte localităţi din judeţ pot merge la 83 de cabinete înrolate în programul de testare.

„Oamenii trebuie să ştie că în afara orelor de program de la cabinetele medicilor de familie şi în zilele libere pot face teste în cele 18 centre de permanenţă existente în judeţ. Testarea se face gratuit şi se realizează cu teste rapide antigen din proba nazo-faringiană. Beneficiază de testare persoanele eligibile, adică cele suspecte de infectare cu virusul SARS-CoV-2, cu simptome specifice bolii, indiferent dacă sunt sau nu asigurate, la un interval de cel puţin 48 de ore între două testări succesive“, a declarat Angela Cosma, directorul CJAS.

Pentru testare, nu este necesară prezentarea cardului naţional de asigurări sociale de sănătate sau a documentelor care îl înlocuiesc.

sursa: Agerpres

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.