Ziarul electronic al arădenilor

Lucrezdinnou.ro, platformă online care vine în sprijinul celor care şi-au pierdut locul de muncă

Coca-Cola HBC România, în parteneriat cu The Social Incubator, organizaţie non-guvernamentală care sprijină integrarea socială şi profesională a persoanelor vulnerabile din România, au lansat Lucrezdinnou.ro, prima platformă online de reconversie profesională menită să-i ajute pe cei care şi-au pierdut locul de muncă în contextul dificil creat de pandemia de COVID-19.

Platforma cu scop social are obiectivul de a sprijini diminuarea şomajului în România. Aceasta oferă resurse educaţionale pentru reorientarea în carieră şi le afişează utilizatorilor opţiuni de job-uri disponibile. Lucrezdinou.ro găzduieşte o bază de date actualizată în permanenţă cu locurile de muncă disponibile pe cele mai mari platforme de job-uri din România, atât din mediul privat, cât şi din mediul public.

Proiectul este sprijinit de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), partener al acestei iniţative.

Prin cele două componente – resurse educaţionale pentru reorientare în carieră şi afişarea locurilor disponibile în diverse industrii, platforma Lucrezdinnou.ro se adresează persoanelor care şi-au pierdut locul de muncă şi îşi doresc să se reangajeze. Având în vedere că există industrii grav afectate de pandemie, iar altele au crescut în această perioadă, platforma îi oferă utilizatorului instrumente de reconversie profesională precum testele de carieră, training-uri video şi sfaturi care îl pot ajuta să se reorienteze către alt domeniu de activitate.

Platforma accesibilă pe pagina www.lucrezdinnou.ro oferă o serie de funcţionalităţi dezvoltate cu ajutorul unor experţi în dezvoltare personală şi profesională printre care: autoevaluare (secţiunea cuprinde teste de orientare profesională şi alte instrumente destinate descoperirii de aptitudini şi abilităţi); vreau să învăţ (secţiunea este alcătuită din lecţii video pentru dezvoltarea competenţelor cheie, metode şi tehnici în vederea pregătirii pentru piaţa muncii); vreau să mă angajez (componenta aceasta oferă suport în generarea unui CV ce poate fi folosit in diferite formate necesare în procesul de aplicare). Tot aici sunt cuprinse informaţii privitoare la locurile de muncă disponibile pe mai multe platforme online.

În etapa de lansare, platforma Lucrezdinnou.ro va aduna locurile de muncă disponbile prin Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi pe platformele Bestjobs, Hipo, Olx şi jobZZ.

Coca-Cola HBC este unul dintre cei mai mari îmbuteliatori ai companiei Coca-Cola, având în 2019 vânzări de peste 2,2 miliarde de unităţi. Compania activează într-o zonă geografică extinsă, are operaţiuni în 28 de ţări, deservind peste 600 milioane de oameni. . Conform studiului ‘Impactul socio-economic al Sistemului Coca-Cola în România’, realizat pe baza datelor financiare din 2019, prezenţa acestui sistem pe piaţa locală generează o valoare adăugată de 574 milioane de euro, echivalentul a 0,26% din PIB-ul României.

Coca-Cola HBC România este liderul industriei de băuturi, fiind cel mai mare exportator din domeniu, cu o pondere de aproximativ 30% din exporturile de băuturi.

Asociaţia The Social Incubator a fost înfiinţată în aprilie 2014, pentru a determina o schimbare reală şi sustenabilă în vieţile persoanelor vulnerabile din România.

Asociaţia susţine integrarea socială şi profesională prin dezvoltarea şi implementarea de programe de dezvoltare personală, educaţie, integrare pe piaţa muncii, reconversie profesională, precum şi prin identificarea de soluţii concrete care produc rezultate cu impact pe termen lung. În 6 ani de activitate, peste 6.000 de tineri provenind din medii vulnerabile localizaţi în 28 de judeţe din România au beneficiat de activităţi de dezvoltare personală şi orientare în carieră.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.