Ziarul electronic al arădenilor

11 migranți din Afganistan, depistați ascunşi în două TIR-uri la PTF Nădlac II

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II au depistat 11 cetăţeni din Afganistan, solicitanţi de azil în România, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două automarfare încărcate cu role de plastic, respectiv radiatoare.

Migranții au fost depistați când la punctul de trecere a frontierei s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean din Bulgaria, în vârstă de 49 ani, care conducea un ansamblu rutier format din cap tractor şi semiremorcă. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, role de plastic pe ruta Bulgaria – Olanda.

„În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul automarfarului au fost descoperite, ascunse în compartimentul marfă, şase persoane. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Afganistan, patru adulţi cu vârste cuprinse între 21 şi 29 de ani și doi minori, în vârstă de 15, respectiv16 ani“, a informat Poliția de Frontieră.

Ulterior, la acelaşi punct de frontieră, tot pe sensul de ieşire din ţară, s-a prezentat un cetăţean turc, în vârstă de 41 ani, care conducând un ansamblu rutier înmatriculat în Turcia. Acesta transporta radiatoare pe ruta Turcia – Ungaria.

Şi în acest caz, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport, descoperind în interiorul compartimentului marfă, cinci tineri din Afganistan, toţi minori, cu vârste cuprinse între 15 şi 17 de ani.

În ambele situaţii, tinerii, care sunt solicitanţi de azil în România, intenţionau să ajungă în state din vestul Europei.

„În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun“, au precizat reprezentanții Poliției de Frontieră.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.