Ziarul electronic al arădenilor

Localităţi din județul Arad, afectate de ploile torenţiale. Au intervenit pompierii

Zeci de gospodării din municipiul și județul Arad au fost inundate, în urma fenomenelor meteorologice înregistrate în ultimele 24 de ore, când au fost înregistrate ploi abundente.

Conform datelor prezentate, miercuri seara, de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad, au fost afectate localitățile Arad, Pâncota, Șiria, Șilindia, Sâneleni, Livada, Revetiș, Dieci, Crocna, Cociuba.

„Au fost inundate 39 gospodării, două case de locuit, 7 anexe. A fost avariat un podeț din lemn și inundate aproximativ 3 hectare de teren“, se arată într-o informare remisă de ISU Arad.

Conform sursei citate, pentru restabilirea stării de normalitate au intervenit Detașamentul de Pompieri Arad, Detașamentul de Pompieri Sebiș, Detașamentul de Pompieri Ineu cu 3 ofiteri, 25 subofițeri, 6 autospeciale de stingere cu capacitate de evacuare apă, o motopompă de mare capacitate, două motopompe de capacitate medie, 5 motopompe, 3 autospeciale de teren.

„Alături de forțele profesioniste au intervenit Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență Șiria, Pâncota, Livada, Silindia, Dieci cu 4 autospeciale, 13 motopompe de capacitate mică și 5 utilaje“, a mai informat ISU Arad.

Primăria municipiului Arad a informat, de asemenea, că s-au înregistrat „cantităţi excepţionale de precipitaţii“, care au ajuns la peste 60 l/mp.

Purtătorul de cuvânt al Companiei de Apă Arad, Monica Iovan, a declarat că din cauza cantităţilor mari de precipitaţii, „canalizarea a refulat în unele locuri, deşi toate staţiile de pompare din oraş au funcţionat la capacitate maximă“.

Judeţul Arad s-a aflat, miercuri, sub avertizare cod portocaliu de ploi torenţiale.

foto: ISU Arad

CITITI SI: Străzi din mai multe zone ale municipiului Arad, inundate în urma ploilor torenţiale

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.