Ziarul electronic al arădenilor

Vrei să capeți mai multă îndemânare? Află 3 modalități de a reuși acest lucru!

Îndemânarea este o abilitate care diferă de la om la om, însă ea poate fi îmbunătățită pe parcursul vieții, chiar dacă nu este o calitate nativă. Există persoane care se confruntă cu lacune în ceea ce privește coordonarea membrelor, siguranța și stabilitatea lor sau capacitatea de a lucra cu mâinile.

Din fericire, aceste caracteristici se pot schimba, prin intermediul unor practici și metode care au scopul de a perfecționa aceste aspecte.

În acest articol, vei afla 3 modalități prin care poți reuși să capeți mai multă îndemânare!

  1. Învață să cânți la un instrument muzical

Instrumentele muzicale oferă nenumărate calități care pot contribui pozitiv la îndemânarea ta. De exemplu, pianul sau chitara acționează, în mod direct, asupra mâinilor tale, și necesită pricepere și acuratețe. În cazul ambelor instrumente, digitația și ambidextria sunt importante – odată ce vei face cunoștință cu aceste tehnici și le vei repeta îndeajuns de mult, vei vedea că îți va crește capacitatea de control și de perspicacitate. Bineînțeles, acesta este doar un avantaj – însă a învăța să cânți la un instrument muzical îți poate forma o multitudine de abilități, precum memoria, concentrarea, atenția și multe altele. Dacă nu știi de unde să pornești, poți cerceta oferta de chitare acustice, pentru a face primul pas către o nouă pasiune!

       2. Desenează sau pictează!

Desenul sau pictura sunt îndeletniciri care nu doar că lucrează cu imaginația și creativitatea ta, ci îți oferă mai multă iscusință la nivelul mâinilor. Pentru a putea câștiga precizie în acest proces, este necesar să exersezi cât poți de mult și să capeți ușurință în a desena linii, forme, sau reprezentări cât mai exacte. De asemenea, poți opta pentru varianta cărților de colorat – care poate că nu îți hrănesc așa de mult creativitatea mentală, însă au un efect pozitiv asupra îndemânării și concentrării, oferind numeroase beneficii de care te poți bucura fără prea mult efort!

       3. Scrie de mână!

Scrisul de mână este o activitate din ce în ce mai puțin folosită, mai ales în cazul în care jobul nu îți cere acest lucru. Majoritatea task-urilor te obligă să scrii pe tastatură, iar această acțiune este total diferită față de cealaltă. A scrie de mână nu doar că te ancorează mai mult în prezent, ci îți permite atât să înmagazinezi și să memorezi mai ușor informațiile pe care le notezi, cât și să îți exersezi abilitatea de a scrie frumos, citeț, repede sau mai încet. Așadar, este bine să faci acest lucru cât poți de des și să te întorci, din când în când, la nivelul de dexteritate pe care îl aveai în anii de școală.

Prin urmare, îndemânarea poate fi o calitate nativă, dar poate fi și o abilitate căpătată pe parcurs – secretul este să ai inițiative în acest sens, iar rezultatele nu vor întârzia să apară. Indiferent de vârsta pe care o ai, este bine să înveți lucruri noi și să-ți perfecționezi calitățile și aptitudinile, dobândind agilitate și dibăcie într-o mulțime de activități!

sursa foto: pixabay.com

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.