Ziarul electronic al arădenilor

Lista de cumpărături – Cum să faci eficient cumpărături pentru casă

Majoritatea persoanelor alocă cel puțin jumătate de zi pentru cumpărăturile uzuale și sfârșesc prin a achiziționa mai multe produse decât ar avea nevoie, acest lucru ducând la risipă alimentară și numeroase obiecte cumpărate și nefolosite.

 Știai, însă, că poți economisi până la jumătate din suma pe care obișnuiești să o cheltuiești folosind doar câteva trucuri simple? Totodată, punând în practică recomandările de mai jos, poți salva timp prețios, pe care îl poți folosi ulterior pentru lucruri mai importante. Citește în continuare și află cum îți poți eficientiza cumpărăturile!

5 Sfaturi pentru a face eficient cumpărăturile pentru casă

1. Fă-ți întotdeauna o listă

Poate părea un sfat banal, dar este unul dintre aspectele esențiale de care trebuie să ții cont. Înainte să pleci la cumpărături, notează-ți pe un bilețel de hârtie sau în telefon tot ce ai nevoie. Astfel, vei evita să pui în coș lucruri inutile sau în exces și, în același timp, vei cheltui o sumă mai mică decât dacă ai cumpăra fiecare obiect care, pe moment, ți se pare interesant.

Dacă nu vrei să restricționezi cumpărăturile atât de mult, poți stabili o singură regulă de bază, pe care să o respecți de fiecare dată: poți achiziționa maximum două sau trei produse care nu se regăsesc pe lista cu lucruri necesare.

Când concepi lista, împarte produsele pe categorii, pentru a-ți fi cât mai ușor să te deplasezi prin magazine și să găsești lucrurile de pe listă, fără să omiți nimic. În plus, o listă organizată te va ajuta să economisești cel puțin câteva zeci de minute.

2. Verifică promoțiile online

Înainte de a te pregăti să pleci către supermarket, verifică atent magazinele online. Pentru anumite categorii de produse, există numeroase oferte bune de care poți profita comandând pe internet.

Dacă ești în căutare de produse pentru casă, găsești lenjerii de pat 1+1 pe somnia.ro, iar acesta este doar unul dintre exemple. Poți găsi ușor astfel de promoții abonându-te la newsletterele magazinelor care te interesează și verificând constant site-urile.

În plus, când comanzi online scutești timp și efort, evitând traficul și aglomerația din magazinele fizice, iar produsele vor ajunge direct acasă, rapid și confortabil pentru tine.

3. Fă un inventar și valorifică produsele pe care le ai deja în casă

De foarte multe ori, există tendința de a pleca la cumpărături fără a verifica, în prealabil, lucrurile pe care le ai deja în locuință. Acest lucru poate duce la risipă, mai ales în cazul alimentelor perisabile, precum ouă, lapte, brânzeturi, pâine și carne.

Așadar, înainte să pui produse pe listă, fă un mic inventar în casă și decide dacă ai cu adevărat nevoie de mai multe șervețele, hârtie igienică, produse de curățenie sau hrană.

4. Mergi la cumpărături în prima parte a zilei

Este recomandat să îți faci cumpărăturile dimineața, atunci când productivitatea și puterea ta de concentrare vor fi la cote maxime. În plus, în primele ore ale zilei magazinele sunt mai puțin aglomerate, așa că vei putea găsi cu ușurință tot ce ai nevoie într-un timp scurt.

De asemenea, mergând dimineața la cumpărături vei avea satisfacția că ai bifat o sarcină importantă de pe listă și te vei putea bucura de restul zilei, fără griji.

5. Mănâncă înainte să pleci la cumpărături

Acest truc valoros este folosit de foarte multe persoane, iar rezultatele sunt întotdeauna sesizabile. Dacă trebuie să cumperi mâncare pentru ziua respectivă sau chiar pentru întreaga săptămână, este indicat să iei micul dejun sau prânzul înainte să pleci spre magazin.

În acest mod, vei fi mai puțin tentat să cumperi fast food, dulciuri în exces sau semipreparate. Rezultatele sunt clare: vei mânca mai sănătos, nu vei risipi alimentele și vei cheltui mai puțin.

Aplică aceste recomandări utile data viitoare când mergi la cumpărături și apoi analizează rezultatele. Este posibil să observi îmbunătățiri semnificative la nivel de buget, timp și eficiență.

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/YNaSz-E7Qss

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.