Ziarul electronic al arădenilor

Lazăr Faur: 56% din bugetul municipiului Arad merge spre investiții

Bugetul Aradului este orientat spre investiții, a spus viceprimarul Lazăr Faur în cadrul unei conferințe de presă la sediul PNL.

„Bugetul Aradului este în valoare de 186,9 milioane de euro, un pic mai mare decât anul trecut, când a fost de 174 milioane de euro. Principala sursă de venit o reprezintă cotele defalcate din impozitul pe venit (37%), urmată de veniturile proprii (25%), subvenții de la bugetul de stat (16%), fonduri europene (12%) și sume defalcate din TVA (10%).  Cea mai mare pondere a bugetului merge spre investiții, 56%”, a declarat Lazăr Faur.

Accentul va fi pus pe finalizarea proiectelor începute, dintre care Lazăr Faur a amintit podul de pe strada Șaguna, reabilitare blocurilor, renovarea colegiului «Elena Ghiba Birta». Printre lucrările noi care vor începe amintim înlocuirea pavajului pe Bulevardul Revoluției și lucrările conexe, intervenții la stadion pentru gazon și remediere problemelor, hală nouă în Piața Obor. Pe lângă cofinanțarea proiectelor obținute din fonduri europene (PNRR), au fost alocate fonduri pentru documentațiile necesare unor proiecte noi. Prioritatea o reprezintă Cetatea Aradului, pentru care va avea loc o altă întâlnire cu ADR Vest.

„Refacerea Falezei Mureșului și a parcurilor «Mihai Eminescu» și «Torok Zsolt», documentații pentru trei noi parcări în centru, parcare etajată Piața Catedralei, parcarea subterană de care se vorbește de mulți ani și subtraversarea în spatele Teatrului pe care vrem să o finanțăm prin POR sunt alte proiecte pentru care vom realiza documentații”, a precizat Lazăr Faur.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Departamentul de Comunicare al PNL Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Bugetul municipiului Arad pentru anul 2023, aprobat în Consiliul Local Municipal

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.