Ziarul electronic al arădenilor

20 de migranţi au fost descoperiţi ascunşi într-o camionetă, la PTF Nădlac II

Autorităţile de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II au găsit 20 de migranţi ascunşi într-o camionetă, care voiau să iasă ilegal din România, pentru a ajunge în vestul Europei, şoferul fiind cercetat penal.

„S-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român cu vârsta de 21 de ani. Bărbatul conducea o autoutilitară înmatriculată în Cehia şi se deplasa, fără încărcătură, pe ruta România – Austria. În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit al mijlocului de transport, în urma căruia poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentul pentru marfă, douăzeci de cetăţeni străini“, se arată într-un comunicat transmis, vineri, de Poliţia de Frontieră Arad.

Străinii au fost preluaţi pentru cercetări, stabilindu-se că sunt cetăţeni din Bangladesh, India, Ghana, Gambia, Sri Lanka şi Pakistan, cu vârste cuprinse între 21 şi 43 de ani. Ei intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei, conform autorităţilor române.

Străinii au intrat legal în ţara noastră, în baza documentelor personale, iar zece dintre ei sunt solicitanţi de azil.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru trafic de migranţi, în cazul şoferului român, şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, în cazul migranţilor.

52 de migranţi ascunși în două TIR-uri şi o autoutilitară, depistați la frontieră

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.