Ziarul electronic al arădenilor

Lapte praf HiPP pentru dieta sănătoasă a bebelușului

Cea mai bună mâncare pentru bebeluși, desigur, este laptele matern. Nu este doar hrănitor, ci conține și toate substanțele necesare copilului, și de asemenea, întărește imunitatea bebelușului. Dar dacă nu există lapte? Cu ce îl poți înlocui? Dacă ai pierdut laptele matern, trebuie să folosește lapte praf HiPP care este recomandat chiar de medicii pediatri, alegând formula potrivită pentru bebelușul tău.

Selecția imensă de lapte praf HiPP îți va permite să alegi amestecul potrivit pentru bebelușul tau. Dar în niciun caz nu trebuie să urmezi sfaturile mamelor și bunicilor și să încerci să înlocuiești laptele matern cu lapte de vacă sau de capră, precum și cu griș sau lapte praf.

Medicii nu recomandă administrarea de lapte de vacă înainte de un an. Laptele de vacă conține o cantitate imensă de proteine ​​- aproximativ 20, și toate sunt destul de alergenice. Cea mai agresivă dintre acestea este beta-lactoglobulina. Corpul bebelușului pur și simplu nu poate face față fizic sarcinii și descompune proteinele.

Lapte praf HiPP – Trecerea de la o formulă la alta

Formula HiPP 2 Combiotic conține cantitatea de vitamine, microelemente și substanțe nutritive corespunzătoare nevoilor corpului copilului în creștere și oferă caloriile necesare pentru vârstă.

Conține fibre dietetice prebiotice, similare celor găsite în laptele matern, care ajută la întărirea funcțiilor de protecție a intestinelor. Trecerea de la o formulă pentru sugari la alta este posibilă, dar, desigur, cu condiția să urmezi recomandările cu privire la vârsta și nutriția copilului. Când treci de la o formulă de lapte praf la alta, înlocuiește mai întâi sticla cu noul amestec și crește treptat numărul de sticle din noua formulă în fiecare zi. Așadar, digestia bebelușului tău se va obișnui treptat cu noul aliment și vei vedea dacă bebelușul tău poate tolera sau nu noul aliment. Nu amesteca două formule de lapte diferite în aceeași sticlă.

Când poate trece bebelușul de la formula hipoalergenică la formula pentru sugari obișnuită?

Alimentația consistentă în primele șase luni de viață este importantă pentru prevenirea alergiilor. Copiii predispuși la alergii trebuie hrăniți exclusiv cu lapte matern sau cu o dietă inițială hipoalergenică cu lapte praf (seria HiPP HA) în primele șase luni de viață. Aceste măsuri își pierd efectul preventiv împotriva alergiilor de îndată ce începi să oferi bebelușului nutriție regulată cu lapte praf pentru sugari. Dacă alimentația hipoalergenică trebuie continuată sau nu în a doua jumătate a primului an de viață și mai mult, este o decizie foarte individuală, de aceea este recomandabil să soliciți sfatul medicului pediatru. Cu produsele HiPP slab alergenice, poți întotdeauna extinde dieta bebelușului.

O masă inițială de lapte (de exemplu, HiPP 1 Combiotic) satisface în mod optim nevoile nutriționale ale copiilor cu vârsta cuprinsă între 0 și 6 luni, în timp ce o masă de lapte praf ulterioară (de exemplu, HiPP 2 Combiotic) este potrivită pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 luni.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.