Ziarul electronic al arădenilor

Grupul Carmistin: Totul pentru hrana ta într-un mod responsabil

Există extrem de puține companii românești care pot menționa clar că integrează în proporție foarte mare( de 90%), lanțul de producție agrozootehnic, începând de la cultivarea cerealelor, producția de furaj, creșterea animalelor până la tot ceea ce înseamnă procesarea și distribuția preparatelor de carne. Iar Carmistin este un grup cu 100% capital românesc, care și-a început activitatea în anii 2000.

Care este activitatea grupului Carmistin?

Grupul Carmistin este format din peste 20 de companii specializate, care sunt grupate în 4 divizii de producție: agricultură, pui, porc și vită. Înființarea acestui grup a avut loc atunci când s-a dorit aducerea unor inovații în industria agroalimentară din țara noastră și dorința de a oferi clienților mult mai multe opțiuni.

Activitatea grupului Carmistin se ocupă de cultivarea terenurilor proprii și de creșterea păsărilor și a animalelor, dar și distribuția produselor în magazinele proprii, supermarket-uri și hipermarket-uri.

Pentru întreaga activitate, grupul deține:

  • 5.000 de ha de teren agricol, pentru cultivarea cerealelor
  • o fabrică de nutrețuri combinate
  • 5 unități pentru depozitarea cerealelor
  • 14 ferme de păsări
  • 3 ferme pentru creșterea porcilor
  • 1 fermă pentru creșterea bovinelor
  • 2 abatoare
  • 150 de magazine proprii.

Au fost necesare investiții de zeci de milioane de euro pentru ca acest business să demonstreze că este un business complet și coerent, care pune accentul pe etică, respectarea standardelor și menținerea unor relații strânse cu furnizorii și clienții loiali.

Grupul Carmistin este unul dintre puținele brand-uri românești care aduce contribuții pe piața națională și își susține activitatea cu ajutorul unor concepte importante: încredere, integritate, responsabilitate și transparență.

Carmistin și investițiile în zootehnie

La aproximativ 10 ani de la înființare, Carmistin a decis că este momentul pentru a investi 10 milioane de euro în dezvoltarea liniei de vite și înființarea unei ferme proprii în județul Prahova, aceasta purtând numele Tracian Beef

Brandul Porcellino Grasso și Avirom Plus au luat naștere în urma modernizărilor și a investițiilor în platforme axate pe producție de carne de porc și pasăre. Carnea provenită din fermele de animale ale grupului Carmistin este cea mai bună, căci nu înseamnă cantitate, ci calitate, sănătate și textură, toate animalele fiind hrănite cu 100% furaje naturale.

Grupul Carmistin conduce mai multe branduri în industria cărnii, astfel încât să poată acoperi preferințele și nevoile existente pe piață în ceea ce ține de produsele agroalimentare.

Carmistin în viitor

Chiar dacă rezultatele demonstrează că grupul Carmistin este una dintre companiile românești de succes, echipa și activitatea echipei este axată și concentrată pe evoluție, inovație și schimbare și pe găsirea unor noi abordări și terenuri.

Următorii 5 ani vor însemna pentru grupul Carmistin o muncă în echipă, pentru a putea ajunge pe primele 3 poziții în topul companiilor din piața agroalimentară, datorită performanțelor financiare și dezvoltarea capacităților de producție.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.