Ziarul electronic al arădenilor

De ce nu este recomandat să iei în sezonul rece cauciucuri all season?

Cauciucurile pentru toate anotimpurile sunt în mod clar în tendință. Din ce în ce mai mulți șoferi se bazează pe anvelopele pentru toate condițiile meteorologice pentru a se salva de la schimbarea anvelopelor sezoniere.

Producătorii și industria sunt adesea reticenți să urmeze tendința către cauciucurile pentru toate condițiile. Testele de anvelope din toate anotimpurile din ultimii ani arată că anvelopele sunt din ce în ce mai bune. În acest articol îți vom arăta care sunt avantajele și dezavantajele cauciucurilor pentru toate anotimpurile în comparație cu acele cauciucuri iarnă și pentru care merită „toate versiunile”.

Anvelopele pentru toate anotimpurile sunt considerate legal cauciucuri de iarnă

Un cauciuc pentru toate condițiile meteorologice sau pentru toate anotimpurile este aprobată pentru utilizare în timpul iernii dacă poartă identificatorul M + S și simbolul fulg de zăpadă. Cauciucurile cu acest marcaj pe peretele lateral sunt aprobate legal pentru utilizare în condiții de drum de iarnă.

Sunt anvelopele pentru toate anotimpurile la fel de sigure ca și cauciucurile de iarnă?

O întrebare complicată. Există multe diferențe între cauciucurile pentru vară și iarnă. Atât compusul din cauciuc, cât și structura profilului diferă semnificativ. La urma urmei, la latitudinile noastre, cauciucurile trebuie să facă față condițiilor de drum complet diferite, iarna și vara.

În principiu, în ciuda existenței anvelopelor pentru toate condițiile meteorologice, se poate spune totuși că cele de iarnă sunt pentru iarnă și sunt, în general, superioare cauciucurilor pentru toate anotimpurile pe timp de iarnă. Nu sună ca un mesaj clar?

Care sunt diferențele dintre cauciucurile pentru toate anotimpurile și cauciucurile de iarnă?

După cum sugerează și numele, cauciucul all-season este un amestec de cauciucuri de vară și de iarnă. Atât materialul, cât și profilul anvelopei combină caracteristicile speciale respective pentru vară și iarnă. Unele anvelope pentru toate anotimpurile de pe piață tind să fie mai aproape de cauciucurile de iarnă, altele mai mult de cauciucurile de vară.

Anvelopele pentru toate anotimpurile au mai puține caneluri în profil

Așa-numitele caneluri fine în profilul anvelopelor de iarnă, se găsesc și în cauciucurile pentru toate anotimpurile. Cu toate acestea, lamele care măresc aderența pe zăpadă nu sunt distribuite uniform pe întreaga bandă de rulare, așa cum sunt pe cauciucurile de iarnă. În cazul ninsorilor abundente, cauciucurile pentru toate anotimpurile sunt în medie mai puțin capabile să „prindă” zăpada decât cauciucurile de iarnă.

Compusul de cauciuc mai moale în anvelopele pentru toate anotimpurile duce la o uzură ridicată

Pentru ca anvelopele pentru toate anotimpurile să aibă performanțe la fel de bune ca și cauciucurile de iarnă, acestea sunt realizate cu un amestec de materiale mai moi decât cauciucurile de vară relativ dure. Rezultatul este inevitabil – distanțe mai mari de frânare pe suprafețe uscate. Compușii din cauciuc dur conduc, de asemenea, la o mai mică abraziune și uzură la cauciucurile de vară de calitate.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.