Ziarul electronic al arădenilor

Interes scăzut pentru locurile de muncă oferite de firme tinerilor

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi organizată de autorităţi şi firme în Arad a atras doar 150 de vizitatori, de aproape trei ori mai puţini decât numărul posturilor oferite pentru tineri.

Un număr de 22 de firme şi companii şi-au prezentat, vineri, oferta de locuri de muncă la o bursă specială organizată pentru tineri de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Arad.

În total, angajatorii au oferit 420 de posturi, însă doar 150 de vizitatori s-au interesat de acestea. La finalul zilei de vineri, o singură persoană a fost angajată, în urma discuţiilor avute cu reprezentanţii uneia dintre companii.

Vizitatorii bursei au fost atât cu studii medii şi superioare, cât şi tineri care îşi căutau posturi de muncitori necalificaţi. Majoritatea vizitatorilor au avut însă studii superioare, dar pentru ei au fost cele mai puţine posturi.

„Am terminat Ştiinţe Economice şi căutam un post de contabilă, dar nu am găsit. Am observat că ofertele sunt mai mult din fabrici“, a spus Mariana Irimia, în vârstă de 22 de ani.

„Am făcut două facultăţi, Drept şi Finanţe-Bănci, speram să îmi găsesc un post într-o bancă sau un post de conducere, dar nu am găsit nimic“, a spus Geanina Bazgan, de 27 de ani.

Majoritatea locurilor de muncă disponibile au fost din industria automotive şi cea de textile, în municipiul Arad existând mai multe fabrici de profil.

În judeţul Arad, companiile reclamă un deficit major de forţă de muncă în ultimii ani. Aproape în permanenţă, la AJOFM există disponibile aproximativ 2.000 de locuri de muncă, iar rata şomajului este sub 1,5%.

sursa: Agerpres

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.