Ziarul electronic al arădenilor

Informare privind prezența la prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale, în Arad

Marți, 14 iunie, s-a desfășurat prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale a absolvenților de clasa a VIII-a (Limba și literatura română) – sesiunea 2022.

Au fost prezenți 3.053 candidați. Nu s-au prezentat la examen 223 de candidați dintre aceștia (6,80%). Nu a fost eliminat nici un candidat pentru fraudă.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Următoarea probă scrisă (Matematică) va avea loc joi, 16 iunie, iar ultima probă (Limba și literatura maternă) va fi susținută vineri, 17 iunie, de elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă.

Primele rezultate vor fi afișate joi, 23 iunie, până la ora 14.00 (în centrele de examen).

Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale.

Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută.

Rezultatele finale vor fi afișate joi, 30 iunie.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de presă al Inspectoratului Școlar Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.