Ziarul electronic al arădenilor

36 de migranți au fost găsiți ascunşi într-un TIR încărcat cu sicrie, la PTF Nădlac II

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II au depistat, ascunşi într-un TIR încărcat cu scrie, 36 de cetăţeni din Bangladesh, India, Pakistan și Maroc care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria. 

Migranții au fost depistați când la punctul de trecere a frontierei s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român.   Bărbatul conducea un automarfar înmatriculat în România şi transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, sicrie pentru o societate din Italia.

În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport. Astfel, în compartimentul pentru marfă, au fost descoperiţi, ascunşi printre bunurile transportate, 36 de cetățeni străini.

„Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că grupul este format din 19 cetăţeni din Bangladesh, 7 indieni, 7 pakistanezi și 3 marocani, cu vârste cuprinse între 20 și 49  de ani, şi intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei. De asemenea, în urma cercetărilor s-a stabilit că, persoanele în cauză au intrat legal în ţara noastră, în baza documentelor de călătorie valabile“, a informat Poliția de Frontieră.

Poliţiştii de frontieră au demarat cercetările cu privire la săvârșirea infracţiunilor de trafic de migranți și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.