Ziarul electronic al arădenilor

Incendiu pe str. Cocorilor. Locatarii dintr-un bloc, evacuați

Un bloc de locuinţe cu patru etaje din municipiul Arad a fost evacuat, în noaptea de luni spre marţi, după ce termoizolaţia de pe faţadă a luat foc de la o anexă cu lemne care a fost cuprinsă de incendiu, fără ca vreo persoană să fie rănită.

Incendiul, declanșat în jurul orei 23.00, s-a propagat de la o construcţie de pe strada Cocorilor, în care erau depozitate lemne şi rumeguş, aflată chiar lângă imobil, iar termoizolaţia blocului a permis extinderea rapidă a flăcărilor pe faţadă.
Locatarii s-au panicat şi au ieşit în stradă înainte de sosirea pompierilor, care au ajuns cu trei echipaje de stingere şi trei autospeciale SMURD, cărora li s-au alăturat echipaje medicale de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean.

„În momentul sosirii echipajelor de intervenţie, incendiul se manifesta generalizat şi violent la o anexă plină de material lemnos şi rumeguş şi propagat pe anveloparea unui bloc învecinat. Intervenţia a limitat extinderea flăcărilor, care nu s-au propagat în interiorul locuinţelor sau în podul blocului“, a transmis Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Arad.

Incendiul a fost stins după câteva ore de intervenţie, timp în care peste 30 de locatari au aşteptat în stradă. Nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Pompierii cercetează cauzele izbucnirii flăcărilor în anexa cu lemne.

foto: ISU Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.