Ziarul electronic al arădenilor

Incendiu pe Câmpul Liniștii. Firma, amendată cu 100.000 de lei pentru poluarea aerului

Comisarii Gărzii de Mediu din Arad au amendat cu 100.000 de lei, pentru poluarea aerului, firma de reciclări materiale situată pe Câmpul Liniștii, unde săptămâna trecută a izbucnit un incendiu.

„Vineri 19 martie, prin sistemul de alarmare 112 a fost semnalat incendiu în curtea unui agent economic din Arad, colector de deșeuri periculoase, nepericuloase și vehicule scoase din uz. Echipa de comisari ai Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Arad s-au deplasat la fața locului constatând echistența unei poluări accidentale datorată unui incendiu care cuprinsese aproximativ 200 mp de deșeuri, constând din sute de scaune dezmembrate din mijloace de transport în comun scoase din uz. Din cauza poluării aerului au fost înregistrate depășiri la indicatorul PM 10 în Stația de Monitorizare a Aerului AR-2. A fost aplicată sancțiunea prevăzută de prevederile legale, respectiv amenda de 100.000 lei“, se arată într-o informare remisă de Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Arad.

În incendiul care a izbucnit, vineri după-amiază, la o firmă de reciclări materiale din municipiul Arad, au ars cantităţi mari de resturi din plastic, în special recuperate din dezmembrări auto, degajările dense de fum fiind vizibile de la o distanţă de 20 de kilometri.

UPDATE Incendiu la o firmă de reciclări materiale din municipiul Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.