Ziarul electronic al arădenilor

Absenteism de aproape 30% la a doua probă a simulării examenului de bacalaureat, în Arad

Aproape 30% dintre elevii din clasele a XII-a şi a XIII-a care urmau să participe la a doua probă din cadrul simulării examenului de bacalaureat, care a avut loc marţi, au lipsit, majoritatea dintre aceştia fiind de la cursurile fără frecvenţă şi de seral.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Arad, 3.188 de elevi au fost înscrişi pentru a participa la simularea probei obligatorii a profilului, respectiv 2.264 la matematică şi 854 la istorie.

Dintre cei înscrişi, au absentat 896 elevi, prezenţa fiind de aproximativ 71%.

Inspectorul şcolar general, Marius Gondor, a declarat că majoritatea absenţilor au fost elevi care învaţă la cursurile serale sau fără frecvenţă.

În trei licee din judeţ – Liceul Teologic Baptist „Alexa Popovici“ Arad, Liceul Teoretic Cermei şi Colegiul „Csiky Gergely“ Arad – prezenţa a fost de 100%.

La proba de luni, cea de Limba şi literatura română, au lipsit 25% dintre cei înscrişi, respectiv au fost declaraţi absenţi 795 de elevi din 3.088.

Simularea examenului de bacalaureat are loc în toate cele 40 de licee din judeţul Arad.

Miercuri, va avea loc proba la alegere a profilului şi specializării – proba E.d, iar pe 25 martie, simularea probei la Limba şi literatura maternă – proba E.b.

Un sfert dintre liceeni din Arad au lipsit de la simularea primei probe a bacalaureatului

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.