Ziarul electronic al arădenilor

Incendiu la un saivan din Zărand. Zeci de oi au murit, iar aproximativ 15 tone de fân au ars

Zeci de oi au murit, aproximativ 15 tone de fân au ars, iar o persoană a fost transportată la spital, în urma unui incendiu care a cuprins un saivan de localitatea Zărand.

Incendiul a izbucnit în cursul după-amiezii de sâmbătă, iar pentru lichidarea lui au acționat pompierii militari de la Garda de Intervenție Chișineu-Criș și de la Detașamentul Ineu, cu trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD. În ajutorul acestora au acționat și pompierii voluntari de la SVSU Zărand.

ISU Arad a informat că, la sosirea pompierilor, incendiul se manifesta prin ardere generalizată la două adăposturi de animale, cu degajări mari de fum. Echipajul SMURD a acordat îngrijiri medicale unei persoane în vârstă de 47 de ani, care a suferit arsuri la nivelul membrelor superioare.

Ulterior, persoana în vârstă de 47 de ani, care a primit îngrijiri medicale, a fost transportată la spital de un echipaj de la Serviciul de Ambulanță Județean.

Incendiul a fost lichidat după aproximativ trei ore. „Au ars cele două adăposturi de animale pe o suprafață de aproximativ 1.000 mp și aproximativ 15 tone de fân depozitat în interiorul acestora. De asemenea, au fost identificate 50 de ovine decedate”, a transmis ISU Arad.

Cauza probabilă de producere a incendiului este în curs de stabilire.

foto: ISU Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.