Ziarul electronic al arădenilor

Încă o femeie din Arad a murit din cauza gripei

O femeie în vârstă de 69 de ani, din Arad, a murit, vineri, din cauza gripei, acesta fiind al cincilea deces înregistrat în județ, în timp ce la nivel național numărul morților a ajuns la 18.

Conform Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), al cincisprezecelea deces este al unei femei în vârstă de 69 de ani, din judeţul Arad, confirmată cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, având condiţii medicale preexistente, dar nevaccinată antigripal.

Potrivit CNSCBT, femeia de 69 de ani, din Arad, a murit vineri.

În cursul nopții de joi spre vineri, o femeie în vârstă de 81 de ani, din municipiul Arad, a murit în spital, în urma complicaţiilor provocate de gripă, medicii afirmând că pacienta nu era vaccinată şi s-a tratat iniţial la domiciliu. Acesta a fost al patrulea deces cauzat de gripă în judeţul Arad.

Medicii au spus că femeia de 81 de ani nu era vaccinată şi nu s-a prezentat la medic după primele simptome, alegând să se trateze la domiciliu.

De la începutul sezonului, în județul Arad au mai murit din cauza gripei un bărbat de 33 de ani, altul de 40 de ani și unul de 82 de ani.

În cursul zilei de vineri, o tânără gravidă din Arad, cu simptomatologie gripală a fost transferată la secţia Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean Timişoara.
Tânăra a fost dusă cu ambulanţa de la spitalul din Arad, la cel din Timișoara, prezentând simptomele gripale.

„Tânăra are 25 de ani, cu o sarcină de 32 săptămâni în evoluţie, se află la cea de-a treia sarcină şi este suspectă de gripă. Au fost prelevate probe încă de la Arad, urmând ca cei de la Institutul Cantacuzino să confirme sau să infirme prezenţa virusului gripal. Acum este internată pe secţie ATI, unde medicii fac totul pentru a o însănătoşi“, a precizat Andreea Borboros, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Timişoara.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.