Ziarul electronic al arădenilor

Încă 55 de paturi pentru pacienții cu forme grave de COVID-19, la Spitalul Județean Arad

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad va suplimenta cu 55 numărul de paturi dotate cu prize de oxigen pentru pacienţii cu COVID-19, în contextul creşterii numărului de arădeni diagnosticaţi cu virusul SARS-CoV-2 care se prezintă la spital pentru internare.

„Ţinând cont de numărul tot mai mare de pacienţi pozitivi care au nevoie de oxigen, pentru a putea interna toţi pacienţii care necesită îngrijire medicală în regim de spitalizare continuă am decis astăzi (joi – n.red.), la nivelul Comandamentului de Criză al SCJU Arad, creşterea numărului de paturi pentru pacienţii cu această afecţiune“, a precizat managerul interimar al SCJU Arad, Florina Ionescu.

Potrivit sursei citate, numărul de paturi dotate cu prize pentru oxigen va fi suplimentat cu 55 de unităţi.

Managerul SJU Arad a făcut apel către pacienţi să respecte măsurile de protecţie, să poarte masca de protecţie şi să se protejeze în spaţiile publice, pentru a evita îmbolnăvirea cu SARS-CoV-2.

La SCJU Arad, pe secţiile COVID-19 sunt internaţi 289 de pacienţi, dintre care 25 în secţiile de terapie intensivă. De asemenea, în cadrul Compartimentului de Boli Infecţioase Copii sunt internaţi 15 copii.

Dintre pacienţii internaţi pe secţiile COVID-19 (cu excepţia secţiilor de terapie intensivă şi a compartimentului pentru copii) – 200 au nevoie de administrare continuă de oxigen.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.