Ziarul electronic al arădenilor

Cinci tineri din Maroc şi Algeria, reținuți la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au depistat cinci cetăţeni din Maroc şi Algeria, solicitanţi de azil în România, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos.

Migranții au fost depistați miercuri, în jurul orei 21.45, de poliţiştii de frontieră, la aproximativ 50 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, în timp ce se îndreptau pe jos, spre teritoriul Ungariei.

Cei cinci cetățeni străini au fost preluați și transportați la sediul Sectorului P.F. Nădlac, pentru cercetări.

„În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că grupul este format din cinci bărbaţi din Maroc şi Algeria, cu vârste cuprinse între 29 şi 33 de ani, solicitanţi de azil în România. Aceştia au declarat că doreau să ajungă în vestul Europei“, se precizează într-o informare a STPF Arad.

În cauză, poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.