Ziarul electronic al arădenilor

În ce scopuri poate fi utilizat un atomizor?

Pentru cei care se ocupă de agricultură, există câteva utilaje și echipamente de lucru care sunt necesare pentru a le simplifica în mod considerabil munca, iar o motopompă este un exemplu foarte bun, dat fiind faptul că le ușurează munca de irigare a culturilor.

Motopompa poate fi utilizată însă și în alte scopuri, precum pentru a îndepărta apa dintr-un beci sau din altă încăpere în caz de inundații, pentru desecarea bazinelor sau pentru spălarea uneltelor și a utilajelor agricole.

Un atomizor reprezintă o altă necesitate pentru cei care se ocupă de agricultură, dat fiind faptul că le oferă agricultorilor cea mai eficientă soluție de a dezinfecta recoltele și plantațiile de mici dimensiuni. De menționat este faptul că atomizoarele se poartă în spate la fel ca un ghiozdan și sunt ușor de manevrat și întreținut. Acestea pot fi folosite de către toată lumea care își dorește să aibă grijă de plantațiile sale.

Piesele principale care alcătuiesc atomizorul

Un atomizor are în componență un motor cu combustie internă, un rezervor de combustibil, un rezervor de substanță și țeavă prin care se pulverizează substanță din rezervor.

Atomizorul va fi pornit prin tragerea unui cordon flexibil, la fel ca si la o drujbă. Atomizoarele dispun de un sistem de control al debitului și al puterii.

Tipuri de atomizoare

Există așadar atomizoare hobby (au o putere a motorului de cel mult 2 cp și o capacitate a rezervorului de 8-10 l, și sunt destinate pulverizării substanțelor lichide, iar distanța de pulverizare este de până la 6m).

A doua categorie include atomizoarele semiprofesionale, care pot fi utilizate pentru a pulveriza substanțe lichide, dar și pulberi de praf, iar acestea au puterea motorului cuprinsă între 3 și 5 CP, și au o capacitate de 10-16 litri, iar distanța de pulverizare ajunge până la 15 metri.

Ultima categorie cuprinde atomizoarele profesionale care sunt destinate pulverizării substanțelor lichide și a împrăștierii îngrășămintelor. Acestea au o putere a motorului cuprinsă între 4.5 și 5 CP, în timp ce distanța de pulverizare ajunge până la 18 metri.

Articol redactat de SEO365.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.