Ziarul electronic al arădenilor

Imprimanta termica sau cu cerneala? Tu ce preferi?

Folosite atat pentru activitati personale, cat si in diferite medii de afaceri, imprimantele sunt instrumente special create pentru oameni. Activitatile financiare implica printarea de documente, contracte, facturi administrative, incasari etc.

In prezent, pe piata de profil exista doua tipuri importante de imprimante: cele pe baza de cerneala si imprimantele termice.

In general, imprimantele cu cerneala sunt folosite pentru activitati personale, precum printarea pe hartie a documentelor electronice, precum carti sau articole, poze sau desene grafice etc. Fiind esentiale atat pentru activitatile personale, dar si pentru activitatile firmelor mici, rolul lor isi dovedeste utilitatea in special pentru a printa: pliante, brosuri sau fotografii de foarte buna calitate.

Pe de alta parte, aceste modele de imprimante termice au integrata tehnologia de incalzire si transfer a imaginilor, activand astfel pigmentii. De aceea, imprimantele termice sunt folosite pentru a printa etichete, documente importante sau coduri de bare.

Singurul dezavantaj este acela ca o imprimanta termica poate fi utilizata doar avand ca suport de print un tip de hartie tratata chimic. Iar principalul avantaj este acela ca nu trebuie sa mai cumperi toner sau alte tipuri de consumabile necesare in cazul imprimantelor pe baza de cerneala.

Care sunt avantajele unei imprimante termice?

In primul rand, imprimantele termice au rolul de a-ti facilita conditii optime de lucru. Astfel, materialele printate sunt mult mai rezistente. Atata in cazul unor conditii de mediu defavorabile (conditii de praf, umiditate) si temperaturi ridicate sau scazute, orice element grafic printat cu ajutorul unei imprimante termice rezista mult mai mult timp, in comparatie cu omologul sau imprimanta cu cerneala.

Este important sa retii ca o imprimanta termica te ajuta sa printezi la foarte buna calitate: etichete, documente, logo-uri, diferite sigle, marcaje, elemente de text sau grafica. Aplicabilitatea print-urilor depinde, in mod special, de tipul activitatii desfasurate.

Pe de alta parte, imprimantele termice nu necesita sa fie intretinute. Pentru ca nu au nevoie de consumabile, acestea functioneaza perioade mult mai lungi de timp, fiind foarte usor de curatat impotriva depunerilor de praf.

Care sunt dezavantajele unei imprimante termice?

Principalul dezavantaj este pretul lor. Desi sunt mai scumpe decat cele cu cerneala, sunt mai usor de intretinut si nu implica investitia periodica in cartuse de cerneala. Pretul hartiei tratate chimic, necesara sa fie utilizata la imprimanta termica, poate fi mult mai accesibil, in functie de gradul de utilizare a imprimantei termice.

In concluzie, imprimantele termice sunt cea mai buna optiune pentru firme si companii. Pentru printarea de etichete, bonuri, semne, coduri de bare, marcaje, toate acestea vor rezista mult mai bine la conditii neprielnice. Mai multe informatii poti obtine de la oameni specializati in imprimante termice aici.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.