Ziarul electronic al arădenilor

Noutati privind comercializarea tacamurilor pentru HoReCa

Având în vedere faptul că obiectele din plastic de unică folosinţă precum farfuriile, tacâmurile, paiele sau beţişoarele pentru urechi, care reprezintă peste 70% din deşeurile marine, vor fi interzise până în 2021 pe piaţa UE, este necesar să vă procuraţi câte puţin din tacâmuri, set tacâmuri şi farfurii în conformitate cu legile actuale.

Să vedem în continuare de ce s-a impus această lege şi ce presupune.

În raportul întocmit de belgianul Frederique Ries (ALDE), adoptat cu 51 de voturi pentru, zece împotriva şi trei abţineri, eurodeputaţii au adăugat pe lista pungile din plastic foarte subţire, produsele fabricate din plasticuri oxo-degradabile – fabricate din plastic obişnuit îmbogăţit cu aditivi ce declanşează dezintegrarea plasticului, dar care conţin şi metale grele – şi cutiile pentru meniuri fast-food realizate din polistiren expandat.

Reduceri drastice şi colectare selectivă

Consumul mai multor altor obiecte, pentru care nu există alternativă, va trebui să fie redus de statele membre într-un mod „ambiţios şi susţinut“ până în 2025. Printre ele, cutiile de unică folosinţă pentru burgeri, cutiile pentru sandvişuri sau containerele pentru fructe, legume, deserturi sau îngheţată. Statele membre vor întocmi strategii naţionale pentru a încuraja utilizarea de produse adecvate pentru uz multiplu, precum şi pentru reutilizare şi reciclare.

Alte plasticuri, precum sticlele pentru băuturi, vor trebui colectate separat şi reciclate la o rată de 90% până în 2025.

Eurodeputaţii din Comisia de mediu, sănătate publică şi siguranţă alimentară a PE au convenit şi că măsurile de reducere ar trebui să acopere şi deşeurile din produse din tutun, în special filtrele de ţigări care conţin plastic. Acestea vor trebui reduse cu 50% până în 2025 şi cu 80% până în 2030.

De asemenea, statele membre ar trebui să se asigure că cel puţin 50% din echipamentul de pescuit pierdut sau abandonat care conţine plastic este colectat în fiecare an, fiind fixată o ţintă de reciclare de cel puţin 15% până în 2025. Echipamentul de pescuit reprezintă 27% din deşeurile găsite pe plajele din Europa. Statele membre ar trebui să se asigure că societăţile producătoare de tutun acoperă costurile colectării deşeurilor acestor produse, inclusiv transportul şi tratarea lor.

Acelaşi lucru este valabil şi pentru producătorii de echipament de pescuit care conţine plastic, care vor trebui să contribuie la îndeplinirea ţintei de reciclare, notează eurodeputaţii.

Aşadar, proprietarii restaurantelor, în special, trebuie să înceapă chiar de pe acum să îşi achiziţioneze vesele, tacâmuri şi toatele cele necesare în conformitate cu reglementările actuale. Dacă vă întrebaţi de unde puteţi cumpăra toate acestea, ei bine Rosehome este magazinul online dotat cu produse de înaltă calitate, a căror raport calitate-preţ este observabil şi mai mult decât atât livrarea se face către dumneavoastră în cel mai scurt timp posibil.

De asemenea, pe site-ul menţionat anterior se găsesc tot felul de tacâmuri, set tacâmuri, olivere şi multe multe altele. Accentul se pune în principiu pe categoria tacâmurilor, având în vedere noile reglementări care vor intra în vigoare la începutul anului 2021.

În ceea ce priveşte tacâmurile, cele din plastic pot fi un adevărat pericol pentru întreaga societate, având în vedere faptul că sunt considerate a fi cancerigene. Mai multe decât atât bunele manieri se rezumă şi la produse calitative. Tocmai de aceea produsele din plastic sunt absolut interzise.

Deşi majoritatea persoanelor au tendinţa de a spune că sunt adesea costisitoare, ei bine pe site-ul https://rosehome.ro/ preţurile sunt foarte acceptabile, iar calitatea este superioară.

Despre ROSEHOME

Rosehome este un magazin online şi showroom cu mii de produse care sunt folosite în prealabil pentru dotarea completă de restaurante, baruri, pub-uri, cafenele şi saloane de evenimente.

De asemenea, magazinul online oferă o gamă variată de soluţii precum veselă, tacâmuri, produse de servire preparate, pahare, ceşti, produsele pentru expunere tip bufet suedez sau mic dejun, consumabile pentru servire, accesorii pentru bar, decoraţiuni saloane de evenimente şi cofetarii.

Gama de produse este dezvoltată constant în acord cu ultimele tendinţe în domeniul culinar şi al designului de locaţie. Parte din filosofia brandului este crearea de parteneriate durabile cu bucătari Chef, arhitecţi şi designeri de interior pentru a obţine prezentări de preparate spectaculoase.

Iar tacâmurile şi calitatea acestora joacă un rol important în acest caz. Orice chef are nevoie de ustensile profesionale, pentru că preparatele care ies din mâna acestuia să fie conform aşteptărilor clienţilor, dar şi conform standardelor actuale. De asemene, vom prezenta şi o listă a ustensilelor care nu trebuie să lipsească din bucătăria cuiva:

* Cuţitele

Pot fi destul de costisitoare, dar cu siguranţă sunt acele ustensile de care nu te poţi lipsi. Optează pentru cuţite de calitate. Mai mult ca sigur nu vrei să ai surprize când trebuie să tai pâine sau să tranşezi carnea pentru friptură. Gândeşte-te că vei fi mult mai fericită cu 3 cuţite de calitate, decât cu un set de 20 de piese de calitate scăzută, potrivite mai bine în coşul de gunoi.

* Tocătorul

* Cupele şi lingurile de măsurare

* O oală mare

* Tigaia de teflon

* Ustensilele esenţiale.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.